Vi tilbyr fastpris for nærmere definerte oppdrag. Dette gjelder blant annet for testament, ektepakt og samboeravtale.

Under følger våre standard fastpristilbud. Vi vil kunne tilby pakkepris dersom du ønsker to eller flere av produktene. Alle oppgitte priser er inkl. mva.

  • Alminnelig testament for en person – kr 5 000,-
  • Gjensidig eller felles testament – kr 7 000,-
  • Skifteavtale – kr  5 000,-
  • Ektepakt – kr 5 000,-
  • Samboeravtale – kr 5 000,-

Hva inngår i prisen?

I alle prisene inngår det en times juridisk bistand og veiledning. Dersom oppdraget imidlertid skulle kreve ytterligere oppfølgning så vil vi yte dette uten tillegg i prisen. Fastprisen gjelder således uavhengig av oppdragets kompleksitet. Prisene inkluderer også innsendelse av originaldokumenter til relevant myndighet eller instans.

Eventuelle offentlige gebyrer kommer i tillegg. Gebyr for tinglysning av ektepakt i Ektepaktregisteret er kr 1 516,- (pr. 08.02.18).

Oppbevaring av testament

Vi anbefaler våre kunder å oppbevare testament hos tingretten eller byfogden. Gebyr for oppbevaring er kr 904 (pr. 08.02.18). Ved eventuelle endringer av testamentet, eller hvis du tar det ut og legger det inn igjen, så vil du bli ilagt gebyr på nytt. Denne ordningen sikrer imidlertid at ditt testament blir funnet når din arv skal fordeles.

Trenger man egentlig advokat?

De fleste juridiske dokumenter innenfor arve- og familierett er tilgjengelig på nett. Med unntak av offentlige skjemaer, er dette stort sett maler som må tilpasses hvert enkelt tilfelle. For å spare utgifter til advokat eller annen profesjonell bistand velger mange derfor å opprette arve- og familierettslige dokumenter på egenhånd. Ofte går dette bra, men dessverre ikke alltid.

For eksempel ved testament så er det en rekke formkrav som må være oppfylt for at testamentet overhodet skal være gyldig. Videre kan uklare formuleringer i verste fall innebære at et testament ikke tolkes slik testator mente. Også oppbevaring av testament er viktig. Et testament er lite verdt dersom det gjemmes i en skuff og ikke blir funnet når arven til slutt skal fordeles. Dette er noen av grunnen til at vi ser at det fremdeles er behov for juridisk bistand blant annet ved opprettelse av testament, på tross av gode maler på nett.

Her kan du lese mer om våre øvrige vilkår.

Kontakt

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.